Hos oss kan du få hjälp med allt från receptförnyelse, vaccination och hudåkommor till psykisk ohälsa och kostrådgivning. 

När du kommer till oss är du välkommen in i våra mysiga och hemtrevliga väntrum. Du kan ankomstregistrera dig via ankomstterminal eller i receptionen. Slå dig ner i en fåtölj och invänta ditt besök. Det finns gratis kaffe och gott om tidningar i väntrummen. 

Provtagning

Välkommen till vårt laboratorie för provtagning. Vi har öppet: 
08.15-12.00 samt 13.00-15.00

Du behöver inte vara listad hos oss för att ta prover. Däremot kan kostnaden för besöket varierar beroende på vilken vårdgivare du tillhör, samt tidpunkt för ditt senaste besök.

Läkarmottagning

På mottagningen arbetar läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin, pediatrik och hud. Vi har även tjänstgörande läkare som läser sin specialisttjänstgöring eller sin allmäntjänstgöring.
Liksom andra mottagningar har vi även läkarkandidater i olika terminer placerade hos oss.

Vi är den enda vårdcentralen som har förmånen att ha en läkare som enbart tar emot hudåkommor och specialiserar sig inom hud. Hon heter Ingela Präst och är allmänspecialist och nästan klar dubbelspecialist även inom hud. 

Du kan välja att lista dig på en specifik läkare. 

Fysioterapeut/sjukgymnastmottagning

Fysioterapeuterna hjälper dig med undersökning, bedömning och behandling av besvär från rörelsesystemet. Exempelvis vid ryggskott, nackspärr, diskbråck,  idrottsskador, uppträning efter frakturer och ortopediska operationer.

Behandlingen kan bestå av motorisk kontrollträning/stabiliseringsträning, rörelseökande behandling (t ex manipulering eller mobilisering), rådgivning och smärtlindrande behandling av olika former, t ex akupunktur.

Du behöver ingen remiss eller vara listad för att komma till oss.

 • Mottagning från 7 år och uppåt.
 • Förebyggande och rehabiliterande behandling
 • Du får alltid en individuell bedömning av dina besvär och tillsammans planerar vi eventuell behandling eller andra åtgärder.
 • Fysioterapeuterna är vidareutbildade inom bl.a. akupunktur, kinesiotape, OMT – (ortopedisk manuell terapi) BK (Basal Kroppskännedom) och MDT (McKenzie- metoden).
 • Gruppbehandling, tex smärtgrupp och artrosskola (för dig med artros i knän, höfter eller hand)

Boka tid via www.1177.se eller via telefon: 018 – 69 60 15

Distrikts- och sköterskemottagning

Vi arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande och erbjuder alla patienter hjälp med levnadsvaneförändring.
Hos oss arbetar flest distriktssjuksköterkor, men även allmänsjuksköterska och diabetessköterska.

Vi kan hjälpa dig med bland annat:

 • Sårvård och omläggningar
 • Bedömning och behandling av hudåkommor
 • Bedömning och behandling av ögoninfektioner
 • Läkemedelstillförsel (inhalationer, Injektioner, Infusioner)
 • Vaccination
 • Bedömning och behandling av problem med örat. Även öronspolning
 • Inkontinensutredning och förskrivning av inkontinenshjälpmedel
 • Tobaksavvänjning
 • Hälsosamtal och levnadsvaneförändring
 • Blodtrycksmätning
 • EKG
 • Lättare läkemedelsförnyelse och genomgång

Kurator/ psykoterapeut / Psykolog

Våra kuratorer är också legitimerade psykoterapeuter med mångårig erfarenhet och fortbildning. De hjälper hela dig utifrån flera aspekter. Utgår från både psykodynamisk aspekt såväl som kognitiv beteendeterapi och kompletterar med det som ses som nödvändigt.

Skräddarsydda samtal och individuellt anpassade till varje patient. 

Våra psykologer hjälper dig att både undersöka, hantera, diagnosticera och bemästra samt ger dig verktyg i hur hantera vardagen. 

Dietistmottagning

Vi har förmånen att ha en duktig dietist på plats på vår mottagning. Här får du individuella råd om kostförändringar som kan vara viktiga för din hälsa.

Kosten påverkar hälsa och sjukdom. Det som är så bra med levnadsvanor är att du själv kan påverka dem och vi hjälper dig gärna.

Hälsosamtal hos vår dietist
Känner du att du skulle vilja förändra dina levnadsvanor? Har du mycket omkring dig men glömmer bort att prioritera dig själv?

Vi på Aros Hälsocenter kan erbjuda dig som patient hjälp med att tänka hälsosamt och förbättra kosten. Vår dietist kan hjälpa dig som patient att reda ut dina levnadsvanor och erbjuda dig hjälp med levnadsvaneförändring.
Vid besöket kommer ni tillsammans att gå igenom aktuell situation och du får individuella råd om olika kostförändringar som kan vara viktiga för din hälsa och välmående.

Kontakta mottagningen för mer information och för att boka tid. Du behöver ingen remiss eller vara listad för att boka tid. 

Rehabkoordinator

Om du har behov av stöd i frågor kring din sjukskrivning och din återgång i arbete så är du välkommen att vända dig till vår rehabkoordinator.

Rehabkoordinatorn har fördjupad kunskap om sjukförsäkringssystemet och vilka rehabiliteringsinsatser som finns tillgängliga. Rehabkoordinatorn samarbetar med din läkare och hjälper till att ta fram en plan för din återgång i arbete.

Diabetesmottagning

Vi erbjuder alla diabetespatienter kontakt med diabetessköterskan Ida Silwander och läkare för kontroller, samtal och provtagning.

BVC ANNA

På vår fina BVC tar vi hand om hela familjen.
Här har vi ibland olika kurser som vi erbjuder till självkostnadspris men även föräldragrupper som hör till basprogrammet i barnhälsovården. Kom gärna förbi och hälsa på oss om du tvekar i valet och kvalet vilken BVC ni ska välja.
Kurser i Stresshantering, MediYoga och Stresshantering samt MediYoga. 

Här kan du läsa mer om BVC ANNA.