top of page

Välkommen till Aros fysioterapi

Vi tar hand om dig

Vad kan vi hjälpa dig med?

Fysioterapeuterna hjälper dig med undersökning, bedömning och behandling av besvär från rörelsesystemet. Exempelvis vid ryggskott, nackspärr, diskbråck,  idrottsskador, rehabilitering efter frakturer och ortopediska operationer. Ett besök hos oss innebär i första hand en undersökning och bedömning av dina besvär. Efter bedömning får du alltid råd om lämplig behandling så som riktad träning och vid behov hjälp med smärtlindring. Vi som tar hand om dig heter Charlotta, Malin, Simon. Charlotta och Malin har alla tre stegen vidareutbildning inom OMT (ortopedisk manuell terapi) och Simon steg 1.

Välkommen att höra er till oss!

Fysioterapeutiska åtgärder/behandlingar:

Styrketräning

Med fokus på att återställa funktion men även i syfte på att öka styrkan och uthålligheten i kroppens muskulatur.​​

 

Motorisk kontrollträning/Stabilitetsträning

Är träningsformer där man tränar upp förmågan att kontrollera kroppens rörelser och dess rörelsemönster som ett led i att minska smärta och förbättra funktion. Positiva effekter av denna typ av träning kan vara en förbättrad stabilitet, styrka, balans samt koordination.

 

Rörelseökande behandling

En behandlingsform där man syftar till att normalisera funktionen i en kroppsdel och öka rörelsen, exempelvis genom manipulering eller mobilisering. Målet med behandlingen är att återskapa ledrörligheten/-funktionen genom att återvinna funktion i den omgivande stödje- och bindvävnaden, nerv- samt muskelvävnaden.

Smärtlindrande behandlingar som komplement till träningen:

Akupunktur

En behandlingsform som används för att minska smärta i kroppens muskler och leder med hjälp av tunna sterila nålar.

Medicinsk laserbehandling

En behandlingsform där man med hjälp av laser dämpar och förkortar rehabiliteringstid och smärta. En riktad och samlad laser skickas in i kroppen och dess monokromatiskt ljus tas emot av fotoreceptorer i kroppen. Detta stimulerar flertalet processer i kroppen så som:

- Modulering av inflammatorisk process

- Ökning av cirkulation i blod- och lymfkärl

- Förbättring av lokalt immunförsvar vilket bidrar till bland annat förbättrad sårläkning, cellmetabolism och muskelavslappning.

Aros Hälsocenter är den enda primärvårdsmottagningen i Uppsala som utför behandlingar med medicinsk laser klass 4. Med klass 4 kan vi på ett smärtfritt sätt behandla en större kroppsyta på kortare tid.

 

Vi erbjuder även undersökning med diagnostiskt ultraljud:

En undersökning där ljudvågor skickas in i kroppens underliggande vävnad och reflekteras. Ljudvågorna omvandlas sedan till en rörlig bild som analyseras på en bildskärm i svart-vitt. Med hjälp av behandlingen kan vi se mjukdelar i kroppen och enklare identifiera samt behandla:

- Senskador

- Muskelbristningar

- Slemsäcksförändringar

- Ledkapslar och ledband i yttre del av leder

- Broskskador och artros 

Boka tid till oss

Boka tid online via www.1177.se 
eller på telefon: 018 – 69 60 15

90999146-59sDz.jpg

Du behöver ingen remiss eller vara listad för att komma till oss på ett första besök. För fortsatt behandling krävs listning. 

  • Mottagning från 7 års ålder och uppåt.

  • Förebyggande och rehabiliterande behandling

  • Du får alltid en individuell bedömning av dina besvär och tillsammans planerar vi eventuell behandling eller andra åtgärder.

  • Fysioterapeuterna är vidareutbildade inom bl.a. akupunktur, medicinsk laserbehandling, diagnotiskt ultraljud, kinesiotape, OMT – (ortopedisk manuell terapi) BK (Basal Kroppskännedom) och MDT (McKenzie- metoden).

  • Gruppbehandling, tex smärtgrupp och artrosskola (för dig med artros i knän, höfter eller hand)

 

Gym/träningslokal
Vi har nu även tillgång till gym på Ekeby Hälsocenter vid träning under behandling tillsammans med fysioterapeut från Aros Hälsocenter.

Fysio.jpg
Aros-Tapet_edited.jpg

Välkommen hem till Aros Hälsocenter
Uppsalas hemtrevligaste vårdcentral

bottom of page